Studenten in Natuurmuseum Fryslân

In het kader van Leren doe je samen kwamen de 3e jaars PABO studenten Max en Brenda van Windesheim Flevoland kennis maken met het Natuurmuseum en de verschillende schoolprogramma’s. Zij zijn gestart met hun opdracht voor het museum dat in het teken staat van de grutto. Voor de basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 komt er een schoolprogramma bij het Grote Grutto Theater, een expositie die vanaf 25 januari 2018 te zien zal zijn in het Rabobank Atrium van het Natuurmuseum.

 

In voorgaande jaren hebben bezoekers van het Natuurmuseum Fryslân al kennis mogen maken met de koning van de weide, de grutto. Tijdens de Grote Grutto Race in de voorjaarsvakantie van 2014 konden kinderen met hun pakes of beppes of andere volwassenen als grutto of fietser de trek van de grutto op een levend ganzenbordspel beleven. In de expositie ‘Het jaar van de Grutto’ konden bezoekers het leven van de grutto volgen aan de hand van foto’s, filmpjes, opgezette grutto’s en grote striptekeningen. In 2015 maakten zo’n 2300 basisschoolleerlingen kennis met de grutto tijdens het schoolprogramma ‘Meer bloemen in de wei maken grutto's blij!’. Allemaal activiteiten als opmaat naar de grote tentoonstelling in 2018. Eindelijk is het zover: de grutto keert terug op de binnenplaats van het Natuurmuseum, in het Grote Grutto Theater!

 

Het Grote Grutto Theater neemt de wereld van de grutto als centraal vertrekpunt. Kleine ruimtes worden verschillende ervaringen en zijn gericht op beleving. Het is geen doorsnee expositie. Je kruipt in de huid van de grutto, beleeft zijn wereld en zintuigen worden op de proef gesteld! Voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 wordt het Grote Grutto Theater een actieve kennismaking met de grutto en andere weidevogels. Een extra toevoeging zal de bijzondere praamvaart naar de buitenles zijn.      
 

Comments