Partners‎ > ‎

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant wil door middel van tentoonstellingen en educatie de waardering voor de natuur bij een breed publiek bevorderen. Dat is al tachtig jaar onveranderlijk de doelstelling. Collecties en de daaraan verbonden kennis zijn nodig om tentoonstellingen te kunnen maken. De verzamelde collectie is dan ook de ruggengraat van het museum. Het museum richt zich op een breed publiek en heeft een lage drempel. Daarbij vormen families, kinderen en scholieren in groepsverband een heel belangrijk deel van de doelgroep. Behalve in de bezoekersstatistieken is dat merkbaar in het museum zelf: de sfeer is speels, vrolijk en kindvriendelijk.
Educatie

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in educatieve programma’s die beter aansluiten bij ontwikkelingen in onderwijs en bij onze educatieve visie, waarin we de bezoeker actief bezig willen laten zijn en daardoor de beleving van het museumbezoek vergroot wordt. Scholen moeten het museum zien als een gebouw met mogelijkheden, een logische vanzelfsprekendheid, een natuurlijke leerplek, waar docenten hun lessen kunnen aanbieden en leerlingen informatie kunnen halen. Belangrijke thema's in onze educatieve programma's: onderzoekend leren, echt materiaal gebruiken, hands-on.
Projectdoelen Leren doe je samen

We hopen veel te leren van de ervaringen van andere musea. Lopen ze tegen dezelfde dingen aan? Wat werkt bij andere musea goed en wat niet? Hoe waarborg je kwaliteit van je educatieve programma's? Hoe begeleid je museumdocenten en vrijwilligers die geen educatieve achtergrond hebben?
Comments