Partners‎ > ‎

Museum TwentseWelle

Museum TwentseWelle vertelt in Het Grote Verhaal over hoe de mens Twente net na de laatste ijstijd, rond 7000 jaar geleden, betrad en er zich vestigde. De natuur, jagen en verzamelen, landbouw, de opkomst van stad en industrie, arbeid, innovatie, techniek en samenleving zijn onderwerpen van dit verhaal. Aan de hand van deze thema’s zie en ervaar je in het museum hoe de mens met en dankzij de natuur in Twente een bestaan heeft opgebouwd. Museum TwentseWelle laat daarmee een ontwikkeling zien die overal in Nederland en ook daarbuiten heeft plaatsgevonden. Niet alleen de oorsprong maar ook de toekomst vind je het museum. Want de textielindustrie is dan wel teloor gegaan, juist nu wordt weer gezocht naar nieuwe creatieve manieren om textiel te produceren. Ook is er aandacht voor de kennisindustrie, die momenteel als grootste sector van de regio geldt. 
Educatie

TwentseWelle heeft als buren Rijksmuseum Twenthe en TETEM kunstruimte. Zij hebben het samenwerkingsverband Roombeek Cultuurpark in het leven geroepen. De afdelingen Educatie van deze drie instellingen zijn sinds kort geclusterd in Roombeek Cultuurpark Educatie. Gezamenlijk bieden zij hun educatieprogramma’s aan aan het onderwijs in stad en regio. Ook ontwikkelen zij regelmatig samen nieuw aanbod. De programma’s en workshops worden altijd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van het onderwijs.
Projectdoelen Leren doe je samen

Ontwikkelingen in het onderwijs gaan snel en de veranderingen ten opzichte van een decennium geleden zijn groot. De samenwerking met twee kunstinstellingen heeft opgeleverd dat we op het gebied van kunst- en cultuureducatie weer goed zijn bijgeschoold. Heel graag maken we ook zo’n slag met techniek- en wetenschapseducatie. De kennis over beide velden die elkaar ongetwijfeld didactisch gezien flink overlappen en inspireren, gaan we toepassen in nieuw te maken programma’s voor het onderwijs.
Comments