Partners‎ > ‎

Ecomare

Ecomare is het centrum van en over de wadden en Noordzee en de natuur op Texel. Het is een natuurmuseum, een zeehonden- en vogelopvang, het heeft een bassin met bruinvissen en een zeeaquarium. Ecomare is het grootste bezoekerscentrum van de wadden. Het ontvangt schoolgroepen en toeristen in het museum maar heeft ook een uitgebreid buitenprogramma aanbod, ook voor toeristen en scholieren. 

Educatie

Ecomare laat zoveel mogelijk bezoekers van de expositie en deelnemers aan buitenprogramma’s de schoonheid, internationale uniciteit en kwetsbaarheid beleven van de natuur van wadden-en Noordzee en Texel. Door deze beleving gaan zij openstaan voor het grotere verhaal van de natuur en hun eigen positie daarin. Leerlingen krijgen via beleven, ontdekken en onderzoeken een beeld van een of meer aspecten van het waddengebied.
Projectdoelen van Leren doe je samen

In dit project kunnen we met elkaar tot een vernieuwend onderwijsaanbod komen. Voor Ecomare (maar ook voor de andere aangesloten musea bij de stichting) is het interessant hoe we de voorwerpen beter en op een vernieuwende wijze kunnen inzetten in het educatieve aanbod. Daardoor zal elk museum houvast krijgt om zijn lessen zo te kunnen ontwikkelen dat ze bijdragen aan een meer wetenschappelijk denken bij zijn bezoeker. In het bijzonder de scholieren.
Comments