Home‎ > ‎

Inspiratiedag KBIN Brussel


UPDATE 19 februari: Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
Wil je ook nog mee? Mail of bel gerust: marianne.benning@naturalis.nl, 071 751 92 44

Op 21 februari 2018 organiseert Leren doe je samen samen met het KBIN in Brussel een uitwissel- en inspiratiedag. 

Een uitgebreide uitnodiging staat onder het dagprogramma.

---
Dagprogramma:

10.00 Aankomst bij KBIN met koffie en thee
10.30 De educatieve dienst KBIN in een notendop door Hans van Lierde, KBIN
11.00 Kort bezoek museumzalen en expo Apenstreken (begeleid of zelfstandig)
11.45 Toelichting educatie tijdens interactieve rondleiding over workshops KBIN

12.30 Lunch (inbegrepen)

13.30 Interactieve presentatie en sessie over Leren doe je samen door Yuri Matteman (Naturalis) en
LDJSpartners met informatie over o.a. werkpakketten richtlijnen, training, communicatie en werkvormen.
14.30 Uitreiking gezamenlijke richtlijnen LDJS en discussie over kwaliteit van museumeducatie en het gebruik van richtlijnen bij museumeducatie.

15.15 Koffiepauze

15.40 Uitwisseling over onderzoekend leren in museumeducatie. Wat zijn ervaringen van verschillende musea? Welke lessen zijn geleerd tijdens de pilotfase van LDJS? Wat kunnen we van elkaar leren?
16.20 Discussie: Welke gezamenlijke uitdagingen hebben wij als musea?
Wat kunnen wij in de toekomst voor elkaar betekenen? 

16.45 Afsluiting

17.00 Museum sluit haar deuren
17.30 Diner nabij KBIN (eigen kosten)

20.00 (eventueel) Terug reizen naar Nederland


Uitnodiging
-------

Beste educatiemedewerkers,

De laatste twee jaar hebben 13 Nederlandse musea met natuurhistorische collecties intensief samengewerkt aan de kwaliteit van museumeducatie in het project ‘Leren doe je samen’. Op woensdag 21 februari 2018 organiseren ‘Leren doe je samen’ en het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) gezamenlijk een inspiratiedag. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd. In een afwisselend programma zullen we van elkaar leren, inspiratie opdoen, meningen en ervaringen uitwisselen en zelf ervaren.

We starten de dag door kennis te maken met educatie van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. We bekijken de tentoonstelling ‘Apenstreken’, ontmoeten de educatief medewerkers en ontdekken meer over diverse workshops en XperiLAB.be. Na een gezamenlijke lunch delen we graag onze ervaringen uit het project Leren doe je samen. Een project waarin samenwerken en onderzoekend leren centraal staan. We presenteren onze gezamenlijke richtlijnen, te gebruiken door educatief ontwikkelaars tijdens de ontwikkeling van nieuwe educatieve producten. Ook presenteren we een kaartenset met bijna 50 onderzoekende werkvormen. Tijdens het einde van de middag staat uitwisseling centraal. Wat zijn de ervaringen m.b.t. onderzoekend leren? Wat kunnen wij als musea voor elkaar betekenen? Het volledige programma vind je op onze website.

De bijeenkomst is interessant voor educatief ontwikkelaars van musea. Deelname is gratis. Koffie, thee en lunch wordt aangeboden door Leren doe je samen. Reiskosten en het diner zijn voor eigen rekening. Je kunt je aanmelden door uiterlijk 10 februari een mail te sturen aan projectcoördinator Marianne Benning marianne.benning@naturalis.nl. Mail of bel gerust bij vragen. Wees er op tijd bij, er zijn +/- 10 plekken beschikbaar voor musea die niet zijn aangesloten zijn bij Leren doe je samen. Omdat we zoveel mogelijk musea de kans willen geven aanwezig te zijn is er plek voor maximaal 2 medewerkers per instelling. Deze mail wordt volgende week ook nog via de VSC verspreid, maar we wilden jullie graag alvast benaderen vanwege jullie eerdere betrokkenheid bij het project.

Graag meenemen: Gebruikt jullie museum ook educatieve richtlijnen? Neem deze mee. We kunnen van elkaar leren! 

Wat zijn jullie ervaringen met onderzoekend leren? Heb je zelf een geweldige onderzoekende werkvorm ontwikkeld? Neem je product of idee mee! 

Comments