Blog‎ > ‎

Enthousiasme in Ecomare

Geplaatst 14 jun. 2016 07:40 door marianne.benning@naturalis.nl   [ 24 jan. 2017 00:28 bijgewerkt ]
Marianne Benning, projectcoördinator Leren doe je samen

Op 18 maart 2016 was de tweede bijeenkomst van Leren doe je samen op Texel. Voor mij, als kersverse projectcoördinator was dit de eerste kennismaking met de projectpartners. De uurtjes in aanloop naar de bijeenkomst voelde ik me toch wel gespannen! Maar al na enkele minuten samenzijn was de spanning verdwenen als sneeuw voor de zon. Het enthousiasme en de gedrevenheid van alle medewerkers is echt bewonderenswaardig. Fantastisch om met zulke gepassioneerde mensen te werken. Ik hoor het mezelf nog denken: ‘Dit worden twee geweldige jaren waarin we veel gaan bereiken.’

Na een inhoudelijke vergadering van anderhalf uur konden we allen het museum bekijken. Ecomare heet niet alleen een collectie met opgezette dieren. Buiten zwemmen de zeehonden en bruinvissen levendig in het rond. De combinatie van levende, opgezette en zelfs fossiele dieren is uitzonderlijk en heel interessant.

’s Middags waren we aanwezig bij het symposium natuurmusea en natuureducatie ter ere van het jubileum van Pierre Bonnet en Arthur Oosterbaan. Grote namen als Peter Reijnders, Peter Koomen en Dick Mol waren uitgenodigd en vertelden ons over educatieve doelen, de rol van musea, behoeften van scholen, evalueren, leuk&stom en… mammoeten.
In de week na deze bijeenkomst ben ik voor ons project nog twee volle dagen in het museum geweest. Verwondering op vele vlakken, maar mocht je eens op Texel zijn? Zorg dan dat je twee dingen niet mist: Ten eerste: de poppenkastvoorstelling! Toen ik er was stond een razendenthousiaste Els Wennekendonk te stralen tijdens de show. Verpakt in het ‘Er is iemand jarig en ik zoek cadeautjes op het stand-concept’ komen de allerkleinsten in aanraking met eikapsels van haaien, schelpen en meer echt materiaal uit de natuur. Ten tweede is er het zeelab, een plek waar je zelf onderzoek kunt doen in een ruimte met microscopen, levende dieren, fossielen, schelpen en een enthousiaste medewerker. Geweldig!


Foto van www.ecomare.nl, genomen door Sytske Dijksen


Comments